כשחושבים על יפן, השמות הראשונים שקופצים לראש הם בדרך כלל טוקיו, קיוטו או אוסקה. אבל בין הרים ירוקים לחופי ים יפיפיים, מסתתרת לה קאנאזאווה – אחת הערים הקסומות והמסקרנות שתשמעו עליהן. דמיינו עיר שמצליחה להחזיר אתכם אחורה בזמן לתקופת הסמוראים והגיישות, וכל זה בלי המוני התיירים שמציפים את היעדים ה"מתוירים" ביפן כמו קיוטו. אבל לא רק את יפן המסורתית תמצאו כאן. קאנאזאווה היא עיר של ניגודים. לצד הרבעים המסורתיים תמצאו בה גם מוזיאון אמנות עכשווית מהנחשבים ביפן, גנים יפים, אמנות רחוב, שווקי אוכל ואפילו אופציה לשופינג אם אתם בעניין. ואם כל זה לא הספיק כדי לשכנע אתכם, אז בקאנאזאווה עלויות הלינה היו מהנמוכות שהיו לנו ביפן, כך ששילוב שלה במסלול יכול לעזור להוזיל קצת עלויות 🙂
אז אם בא לכם לטעום את התרבות היפנית במלוא הדרה, עבר וגם עתיד, להסתובב בגנים עוצרי נשימה, ולאכול אוכל משובח – כדאי לכם להמשיך לקרוא ולהכיר קצת יותר מקרוב את קאנאזאווה ומה שיש לה להציע.
איפה לישון בקאנאזאווה?
אם אתם מתלבטים איפה ללון בקאנאזאווה? הנה כמה אזורים מומלצים:
- תחנת הרכבת קאנאזאווה: מקום נוח ומרכזי, עם מסעדות, חנויות וגישה מעולה לתחבורה ציבורית. מיקום מאוד נוח למי שמתנייד ביפן באמצעות רכבות.
- רובע היגאשי צ'איה: אידיאלי למי שמחפש קסם יפני מסורתי, עם סמטאות ציוריות ובתי תה עתיקים.
- רובע נאגאמאצ'י: קרוב לאזורי הסמוראים, עם אווירה היסטורית ייחודית ושלווה.
אם נגישות לרכבת היא בעדיפות אצלכם – כדאי לשקול לינה בקרבת תחנת הרכבת של קאנאזאווה. האזור מציע מגוון מלונות מודרניים ונוחים, וקל מאוד לצאת ממנו לאטרקציות בעיר בעזרת תחבורה ציבורית או הליכה. מצד שני, אם אתם רוצים לשקוע באווירה המסורתית של העיר, אז לינה ברובע היגאשי צ'איה או רובע הסמוראים נאגאמאצ'י תהיה חוויה נהדרת. תצטרכו להתרחק קצת מתחנת הרכבת (15-25 דקות באוטובוס, מונית או תחבורה שיתופית), אבל הקרבה לרחובות ההיסטוריים וליופי המיוחד של קאנאזאווה לחלוטין שווה את זה. הבחירה תלויה בסדרי העדיפויות שלכם – נוחות מול חוויה תרבותית עמוקה.
- The square hotel KANAZAWA – ממוקם במרכז קאנאזאווה, בקרבת אטרקציות מרכזיות כמו שוק אומיצ'ו וגני קנרוקואן. המלון מעוצב בסגנון מודרני, מציע חדרים מרווחים יחסית ליפן ומתקנים כמו אונסן וסאונה. אנחנו שהינו במלון הזה ומצאנו אותו מרכזי ונוח. שוק האוכל ממש לידו ויש עוד מסעדות נחמדות בסביבה. וגם לגני קנרוקואן הגענו בהליכה קצרה ברגל.
- Onyado Nono Kanazawa – מלון יפני מסורתי בלב קאנאזאווה, המשלב אירוח אותנטי עם נוחות מודרנית. המלון מציע אונסן טבעי, ארוחת בוקר מגוונת, ופינוקים ייחודיים כמו גלידה וראמן ללא תשלום. חדריו מעוצבים בסגנון יפני מודרני, אם כי מעט קטנים. המיקום מרכזי, קרוב לשוק אומיצ'ו ולאטרקציות מרכזיות.
- HOTEL AMANEK Kanazawa – מלון מודרני עם עיצוב מינימליסטי שמשלב פריטים יפניים מסורתיים. מציע חדרים נוחים עם מתקנים כמו מכונת קפה ושירותים מותאמים אישית. יש גם חדר עם מכונות כביסה למי שצריך. המיקום המרכזי מאפשר גישה קלה לאטרקציות בעיר.
* כל המלונות שהמלצנו עליהם מציעים חדרים מרווחים שיכולים להתאים גם להרכב משפחתי.
תרצו שאעזור לכם למצוא מלון עבורכם? מוזמנים להיעזר בי. השירות ללא עלות 🙂
מה הופך את קאנאזאווה למיוחדת?
קאנאזאווה ידועה בתור "קיוטו הקטנה" – כינוי שהוצמד לה בגלל דמיון מסויים לאחותה המפורסמת, אך הבונוס הוא שיש בה הרבה פחות תיירים! בעוד שקיוטו וטוקיו מוצפות בהמוני תיירים, קאנאזאווה עדיין שומרת על אווירה רגועה ומצליחה להישאר אותנטית ורחוקה מההמולה, מה שהופך אותה לפנינה של ממש למטיילים שמחפשים חוויה יפנית אמיתית. העיר שופעת אומנות מסורתית כמו עבודות של עלי זהב, קרמיקה יפנית משובחת ובגדי קימונו מפוארים ותמצאו בה גם רבעים עתיקים של סמוראים וגיישות.
קצת רקע הסטורי -בעבר, קאנאזאווה היתה אחד המרכזים החשובים ביותר בתקופת האדו, תחת שלטון משפחת מאדה (Maeda), אחת משושלות הסמוראים העוצמתיות ביפן. בזכות העושר והכוח של השבט, העיר הפכה למרכז אמנות, תרבות ואדריכלות שנשמר בצורה מופלאה עד היום. בנייני עץ עתיקים, רובעי סמוראים, בתי תה של גיישות ושווקים מלאי חיים – כל אלו מעניקים למבקרים תחושה של מסע אחורה בזמן.
אבל החיבור של העיר לאמנות לא נשאר רק בעבר המפואר שלה. גם היום האמנות מאוד נוכחות בעיר וזו אולי חלק מהסיבה שאני אישית מאוד אהבתי אותה. בין אם זה להיתקל בפסלים מיוחדים ומיצגים אמנותיים ברחובות, חנויות עם יצירות מהממות בדפי זהב ועד למוזיאון מרשים שמציג אמנות מודרנית עכשווית.
מעבר למה שיש לקאנאזאווה עצמה להציע, אנחנו מצאנו את קאנאזאווה גם מיקום מצויין לצאת ממנו לטיולי יום בחלק מאזורי האלפים היפניים כמו שירקאווה-גו או מעבר טויומה. זה איפשר לנו לשלב טיול בשני המקומות וצמצום מעברים מיותרים. כמובן שזה פשוט יותר אם מתניידים ברכב. אם הגעתם לקאנאזאווה ברכבת, אפשר אולי לשקול טיולי יום מאורגנים.
אז הנה כמה מהדברים שעשינו, ראינו ואהבנו בקאנאזאווה:
גן קנרוקואן (Kenrokuen)
גן קנרוקואן נחשב לאחד משלושת הגנים הגדולים והמרהיבים של יפן. הוא ממוקם לא רחוק מטירת קאנאזאווה. זהו גן יפני קלאסי המשלב בתוכו עצים עתיקים, אגמים קטנים, גשרים מסורתיים ומפלי מים זעירים. אנחנו הגענו לגנים בתקופת פריחת הדובדבן אז מעבר לפריחה המרהיבה שיכולנו לראות, הגנים גם היו פתוחים בחינם לארועי צפיה בסאקורה, האנאמי. כך שביקרנו בו גם בשעות היום וגם בשעות הערב כשהעצים מוארים בתאורה יפה ועם שפע השתקפויות באגמים.
אבל שווה לדעת שבכל עונה שתגיעו יהיה לגנים מה להציע לכם. באביב תוכלו ליהנות מפריחת הדובדבן, בקיץ מצבע ירוק עז, בסתיו מעלי שלכת אדומים, ובחורף מצופים העצים במראה פסטורלי תחת שלג.
מעבר לפריחה היפה היה מרשים לראות את העצים העתיקים. חלק מהשורשים המסועפים בלטו החוצה מעל האדמה והיו מרשימים כמו יצירת אומנות של ממש. אפשר היה גם להתרשם מאיך שהיפנים שומרים על העצים ובונים מערך של תומכים שיחזיקו את הענפים הנפרסים לכל עבר ויאפשרו לעצים להמשיך לגדול באין מפריע.
קאנאזאווה המסורתית - רבעי הגיישות והסמוראים
רובע הגיישות היגאשי צ'איה (Higashi Chaya)
אזור זה הינו הלב המסורתי של העיר בו השתמרו בתי התה העתיקים שבהם הופיעו הגיישות בפני קהל מצומצם. רחובות צרים ובתי עץ עתיקים משווים למקום אווירה קסומה של נוסטלגיה. ניתן לבקר בבית התה "שימה" (Shima) הפתוח למבקרים וחושף את עולמן של הגיישות בימי האדו. כשביקרנו ברובע ראינו שילוט למופעי גיישות שנערכים באזור. לא התנסנו אישית כי לא התאים להרכב שלנו אבל להבנתנו מדובר במופע שבו המבקרים יכולים להנות מהופעות אמנותיות כמו שירה, ריקוד ואירוח במסורת הגיישה. להבדיל מטקס תה מסורתי שבו הגיישה תתמקד בהכנה ושתיית תה באופן מסודר ומדוקדק. אז תוכלו לבחור אם ואיזה מהחוויות מתאימות לכם.
לצד המסורת תמצאו באזור חנויות בוטיק מקומיות המציעות מלאכות יד ייחודיות כמו מוצרי עלי זהב וקרמיקה מסורתית. אישית כמי שבאה מתחום העיצוב, אני הוקסמתי מהעבודות היפיפיות המעוטרות בעלי זהב שראיתי בחנויות ברובע היגאשי.
רובע הסמוראים נאגאמאצ'י (Nagamachi)
רובע הסמוראים בקאנאזאווה, הוא אחד מהאזורים המרתקים בעיר שמאפשר לך לדמיין את חיי הסמוראים בתקופות הפיאודליות של יפן. האזור מציע תצוגה של בתים מסורתיים ששימשו את הסמוראים ומשפחותיהם, כולל רחובות צרים ומסודרים בצורה שמציגה את ארכיטקטורת הבית המסורתית, עם חצרות פנימיות וגגות בגובה נמוך. ניתן גם לבקר בבתים משוחזרים של סמוראים. אנחנו ביקרנו בבית Nomura, בו גרה בעבר גרה משפחת נומורה, משפחת סמוראים שהייתה אחת מהמשפחות הבכירות בעיר בתקופת אדו. הבית שוחזר ומשומר כעת כאתר תיירותי, כך שביקור בו מאפשר להבין איך נראו החיים של סמוראים בתקופה ההיא. שימו לב שהבית לא מאוד גדול והוא עשוי להיות צפוף. בבית אין כמעט רהיטים אבל תוכלו לראות כמה פריטים שהשתייכו למשפחה (חרבות, תלבושת של סמוראי). את העושר והמעמד אפשר לראות גם מהדלתות עצמן שמאוד מעוצבות ומרשימות. יש גם גן יפני עם דגי קוי עצומים וגם קומה שניה שבה היו חדרי שינה קטנים. הביקור במקום לא ארוך כך שאם אתם מגיעים ומלא מאוד, שווה לשקול להמתין שטיפה יתפנה. זה יעשה לכם את הביקור יותר נעים. בכניסה תתבקשו להוריד נעליים אז כדאי לבוא עם גרביים עליכם או בתיק אם אינכם רוצים לטייל יחפים לגמרי. סה"כ היתה חוויה מעניינת וגם לטייל ברחובות הרובע היה מעניין וזורק אותך לדמיין איך נראה שם החיים ביפן של פעם.
מוזיאון המאה ה-21
במעבר חד מהאזורים המסורתיים של קאנאזאווה, ישנו מוזיאון המאה ה-21 לאמנות (21st Century Museum of Contemporary Art) בקאנאזאווה שמציג אומנות מודרנית. מדובר באחד המוזיאונים המובילים ביפן לאמנות עכשווית. המוזיאון נפתח בשנת 2004, וממוקם בלב העיר, והוא מציג עבודות אמנות של אמנים עכשוויים מכל רחבי העולם. המוזיאון מעוצב בצורה מעגלית, מה שגורם לתחושה מאוד זורמת בין התערוכות השונות שבתוכו. אחד המיצגים המפורסמחפ ביותר במוזיאון היא הבריכה, מוצג שנראה כמו בריכת שחיה אבל הוא בעצם יצירה שמאפשר לחלק מהאנשים לראותה מלמטה ולחלק מלמעלה כאשר המיצג בנוי כך שאלה שלמעלה רואים את אלה שלמטה, כאילו הם מטיילים בקרקעית הבריכה.
בשנת 2021 התרחשה רעידת אמה שגרמה נזק למוזיאון המאה ה-21 בקאנאזאווה. כשאנחנו ביקרנו במקום, ב2024 חלק מהתערוכות, כולל הבריכה המפורסמת, היו עדיין בשיפוץ וסגורות למבקרים (ראינו אותה רק ממרחק). למרות זאת החלטנו לתת למקום צ'אנס והאמת היא שממש נהנינו מהמקום. הכניסה גם היתה בחינם עד לסיום השיפוצים אז בכלל לא היתה סיבה להתלבט. אחד ממאפייני המוזיאון הוא גישה שרואה במוזיאון לא רק מקום לצפייה פסיבית, אלא גם מרכז של התנסות וחוויה אינטראקטיבית, שבה המבקרים יכולים להתנסות ביצירות אמנות שכוללות אלמנטים של טכנולוגיה. כך למשל היו במועד שביקרנו במקום מעין מיני מכוניות בעיצובים צבעוניים ומיוחדים שאפשר היה להתנסות בנהיגה בהן ברחבי המוזיאון. רוצים להפוך ביקור במוזיאון אמנות חוויה מעניינת לילד בן 12, תנו לו לנהוג בתוך המוזיאון וקיבלתם ילד סופר מרוצה!
והיו עוד שלל מיצגים מעניינים לראות באופן חווייתי, גם בתוך המוזיאון וגם בגן החיצוני שהקיף אותו. סה"כ היתה לנו חוויה מאוד מהנה במקום גם אם לא הכל היה פתוח לקהל, מה שכן היה, לגמרי הצדיק ביקור במקום בעינינו.
שוק אוכל אומיצ'ו (Omicho Market)
שוק האוכל אומיצו (Omicho Market) בקאנאזאווה הוא אחד השווקים הפופולריים וההיסטוריים בעיר, ומוכר בזכות המגוון הרחב של פירות ים טריים, תוצרת חקלאית מקומית, מאכלים יפניים מסורתיים ומוצרי אומנות. השוק, שנוסד במאה ה-18, מתפרס על פני מספר רחובות וכולל מעל 170 דוכנים. אחת ממוקדי המשיכה שלו הוא מגוון הסושי הטרי והפירות ים כגון שרימפס, קלמארי ודגים טריים, אשר נמכרים ישירות מדייגים ומספקים מקומיים. המלון שלנו היה במרחק הליכה של כמה דקות מהשוק הזה כך שקפצנו לבקר בו כמה וכמה פעמים ורק להסתובב בו ולראות את הדוכנים עם השפע המטורף, היתה חוויה בפניה עצמה. חלק מהדוכנים מכרו חומרי גלם טריים (כולל דברים שלא הכרנו כמו קיפודי ים), אחרים מכרו מעדנים שניתן היה לקחת ולאכול (סושי, סשימי, שיפודי דגים ופירות ים) וגם מסעדות אפשר היה למצוא מפוזרות בשוק. רב המסעדות מטבע הדברים התמקדו בדגים ומאכלי ים שונים המבוססים על ההיצע הרב והטרי הקיים בשוק.
מסעדות הסושי בשוק פופולריות מאוד, ולפעמים יש תורים ארוכים כדי להיכנס אליהן (תורים באופן כללי זה דבר נפוץ ביפן). עוד משהו שמאוד נפוץ ביפן הוא אוטומציה וגם כאן – חלק מהמסעדות משתמשות במערכות רישום אוטומטיות בהם אתם לוקחים מספר וממתינים לתורכם להיכנס למסעדה. זה נשמע פשוט אבל תוסיפו למשוואה שהכל כתוב ביפנית ושיש סוגים שונים של תורים וזה נהיה טיפה מסובך. למזלנו מישהי נחמדה בתור שראתה אותנו מסתבכים, הסבירה לנו איך זה עובד. בגדול אתם צריכים לבחור כמה אנשים אתם ובאיזה סוג שולחן תרצו לשבת. ככל שאתם יותר גמישים בהרכב ובהעדפות ישיבה שלכם, כך תיכנסו יותר מהר. (ראינו למשל אנשים שמתפצלים ובוחרים לשבת בנפרד כדי להיכנס מהר יותר). בכל מקרה גם עם המערכת המשוכללת המתנו לא מעט זמן אבל היתה חוויה מעניינת.
שופינג + תחנת הרכבת המרשימה של קאנאזאווה
תחנת הרכבת של קאנאזאווה נחשבת לאחת התחנות המרשימות ביפן, במיוחד בזכות העיצוב המודרני שלה שמשלב בצורה חכמה אלמנטים מסורתיים עם טכנולוגיה עכשווית. התחנה, שנחנכה בשנת 2005, כוללת עיצוב המהווה סמל למפגש בין העתיד והעבר, ומחוברת היטב לשאר חלקי העיר באמצעות תחבורה ציבורית.
הדבר הראשון שתראו הוא שער שער טסוזומי או שער תוף טסוזומי (Tsuzumi-mon Gate) – השער עוצב בהשראת תוף יפני מסורתי. לי הוא נראה כמו גרסה מודרנית לשערים המסורתיים המפוזרים בכל רחבי יפן. השער עשוי מעץ ומאוד מאוד מרשים. אפשר להגיד שהוא יוצר גשר בין המסורת העתיקה של העיר לבין המודרניות שלה. עוד אלמנט שמאוד אהבתי היתה המזרקה שנמצאת לא רחוק מהשער. ברגע הראשון זה נראה כמו שלט שמצד אחד יש בו כיתוב מתחלף ומצד שני השעה. אך כשמתקרבים אליו רואים שהכיתובים הם בעצם מזרקות קטנות שיוצרות מילים ואותיות. וזה פשוט מקסים.
ליד התחנה תמצאו גם מרכז קניות גדול, Kanazawa Forus. תמצאו פה בין היתר חנות של יוניקלו וגם שפע מותגים אחרים יוקרתיים וגם יותר עממיים ומקומיים. אם אתם בעניין של שופינג, זה מקום טוב להגיע אליו. במיוחד אם קר או גשום.
סיכום ועוד כמה המלצות שימושיות
קאנאזאווה היא סוג של פנינה נסתרת שיש לה הרבה מה להציע. שוק אוכל, גנים יפניים, רבעי מסורתיים של גיישות וסמוראים, אמנות מודרנית ועוד. גם ברחובות העיר עצמה כל פעם נתקלנו בעוד פסל רחוב ייחודי ועוד חנות מעניינת. ובהיותה מחוץ למסלול המתוייר, היא גם לא הרגישה עמוסה ומתויירת מדי. למי שיש זמן או למי שרוצה לחוות את יפן האותנטית בדרך קצת אחרת, זו לגמרי עיר ששווה לשקול ביקור בה.
הנה כמה טיפים שלנו למבקרים בקאנאזאווה:
- אנגלית בהיותה קצת יותר מרוחקת ופחות מתויירת, ייתכן שתיתקלו בקצת יותר קושי מבחינת השפה. בהרבה מקומות לא מבינים אנגלית וגם אין תפריטים באנגלית וזה יכול להיות מאתגר. גוגל טרנסלייט הוא החבר הכי טוב שלכם כאן. תשתמשו בו.
- רכב או תחבורה ציבורית? אנחנו הגענו ברכב אבל בעיר עצמה לא השתמשנו בו. הלכנו ברגל או בתחבורה שיתופית שהיתה זמינה ונוחה מאוד. אבל הרכב כן היה שימושי מאוד לטיולי יום בסביבה.
מוזמנים לשתף את הפוסט:
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו
קבלו עדכונים על פוסטים חדשים שמתפרסמים, כדי שלא תפספסו