פריחת הדובדבן ביפן: המדריך האולטימטיבי לתכנון טיול סאקורה מושלם

פריחת הדובדבן ביפן לא דומה לשום דבר אחר שאתם מכירים. זו חוויה תרבותית רב חושית. זה להיות מוקפים בעולם ורוד מכל הכיוונים ושפע ארועים שפשוט חוגגים את הטבע והיופי הזה בצורה שקשה מאוד לא להיסחף אחריה. אבל כדי להצליח לחוות את זה נדרש תכנון מדוייק כי הפריחה מאוד קצרה וחולפת. אז איך לתכנן טיול סאקורה מוצלח? מוזמנים לקרוא
גני קנרוקואן, קאנאזאווה יפן
פריחת הדובדבן ביפן לא דומה לשום דבר אחר שאתם מכירים. זו חוויה תרבותית רב חושית. זה להיות מוקפים בעולם ורוד מכל הכיוונים ושפע ארועים שפשוט חוגגים את הטבע והיופי הזה בצורה שקשה מאוד לא להיסחף אחריה. אבל כדי להצליח לחוות את זה נדרש תכנון מדוייק כי הפריחה מאוד קצרה וחולפת. אז איך לתכנן טיול סאקורה מוצלח? מוזמנים לקרוא

פריחת הדובדבן היתה אחת הסיבות המרכזיות שבחרנו להגיע ליפן במועד שהגענו. כמובן שיש סיבות רבות לבוא לבקר ביפן ויש לה הרבה מה להציע מעבר לסאקורה, אבל אין ספק שזה אחד מגורמי המשיכה של יפן עבור תיירים ולגמרי בצדק. עונת פריחת הדובדבן מביאה מליוני תיירים ליפן מדי שנה והיא נחשבת לעונה הכי פופולרית כשמדובר בתיירות חוץ. הפופולריות הרבה הזו לעיתים עשויה גם להפריע לכם להנות מהחוייה, אם בגלל הצפיפות המטורפת באתרים הפופולריים ואם בגלל הצורך לתכנן ולהזמין הכל הרבה מאוד זמן מראש ולהקשות על התנהלות ספונטנית. כדי להצליח לתפוס את פריחת הדובדבן, ולהנות מכל החוויה היפנית סביבה, כתבתי לכם כאן מדריך עם תובנות שלי מחודשיים של 'מרדף' אחרי הסאקורה. 

מה הסיפור הגדול של פריחת הדובדבן?

יצא לי פה ושם לשמוע אנשים שלא ממש מבינים מה הסיפור הגדול. אמירות כמו "זה כמה שקדיות פורחות" או "יש עצי דובדבן גם במקומות אחרים". בעיני זה קצת מפספס את המהות של הארוע הזה שהיפנים קוראים לו סאקורה. ההבדל הגדול נעוץ בשתי סיבות. הראשונה הוא היכולת של היפנים לעצב את הטבע. הכל אצלם כל כך מסודר ואיכשהו גם כשזה מגיע לפריחת עצי דובדבן (או פרחים אחרים) הכל נראה מסודר ומעוצב כך שכל מה שתראו סביבכם נראה כאילו צוייר ועוצב ביד אמן. אם זה בתכנון שתילת מרבדי פרחים צבעוניים כך ששורת עצי דובדבן תעמוד ברקע ומאחוריהם הרי האלפים או אגם אלפיני או הר הפוג'י. הכל נראה שנעשה עם מחשבה עיצובית מאחוריו וזה יוצר חוויה פשוט מהממת לכל החושים. 

הסיבה השניה היא שלסאקורה יש מקום מיוחד בתרבות היפנית. הפריחה אינה רק תופעת טבע, אלא אירוע חברתי ותרבותי של ממש, שבו אנשים מכל הגילאים מתכנסים כדי לחגוג את יופי הטבע החולף. עבור היפנים, הסאקורה מסמלת את התחלופה והיופי החולף של החיים, ומתקשרת לפילוסופיות עמוקות על היות החיים קצרים והחשיבות שבלהעריך כל רגע בהם. תמצאו אנשים יושבים בפארקים תחת עצי הדובדבן, עורכים פיקניקים ומשתתפים ב"האנאמי" (ארוע צפייה בפריחה). זו ממש אווירה של חג. יצא לי לטייל בהרבה מקומות עם פריחה יפה גם בארץ וגם בעולם. הולנד, גרמניה ועוד הרבה. וזה תמיד כיף להיות מוקפים בפריחה יפה. אבל משהו בגישה של היפנים לפריחה גורם לך להבין שלא הבנת כלום בעצם.  הם לא "מוקפים בפריחה". הפריחה היא לא ברקע, היא הדבר המרכזי! הם יוצאים ועוצרים ליד עצים ומתבוננים לעומק בפרחים, מצלמים אותם, מצטלמים איתם. הם מתלבשים יפה במיוחד כדי לצאת לארועים סביב הפריחה הזו. ממש ממש שמים את כל הפוקוס שלהם בהתבוננות הזו בפריחת הדובדבן. ויש בעיני משהו פשוט משנה חיים בלראות אנשים שיוצאים להתפעל כך מיופיים של פרחים. 

Powered by GetYourGuide

תזמון הסאקורה - האתגר המרכזי בטיול פריחת דובדבן

האתגר המרכזי שעומד בפני מי שרוצה לחוות את חוויית הסאקורה ביפן – היא להצליח לתפוס אותה! לא סתם היא מהווה סמל ליופי החולף. פריחת הדובדבן נמשכת בערך שבועיים והיא מושפעת מאוד ממזג האויר. פריחת הסאקורה ביפן אינה מתרחשת בתאריך אחיד בכל המדינה, היא משתנה בהתאם למזג האוויר ולמיקום הגיאוגרפי. בדרום יפן (אוקינאווה) הפריחה מתחילה מוקדם יותר, לרוב סביב ינואר, בעוד שבצפון (הוקאידו) הפריחה מתרחשת באפריל ואף במאי. 

כיוון שמדובר בטבע, לא ניתן להתחייב למועדי פריחה מדוייקים. יש תחזיות והערכות שמבוססות על נתוני עבר ומעקב עדכני אחר מזג האויר, אבל בסופו של יום אלה רק הערכות והטבע לא מחוייב להן. וכשמדובר בטיול שלרב מתוכנן הרבה זמן מראש, זה בהחלט יכול להיות מאתגר להצליח לקלוע למועד הנכון. אנחנו למשל תכננו להגיע לטוקיו בסוף מרץ ולפי התחזיות זה היה אמור להיות בתוך מועד הפריחה בעיר, אבל גל קור בלתי צפוי גרם לעיכוב בפריחה כך שכשהגענו לטוקיו הפריחה בקושי התחילה. פה ושם מצאנו עץ בודד שכבר התחיל לפרוח אבל זה רחוק מלהיות החוויה המלאה. למזלנו באזורים אחרים כן הצלחנו להגיע בזמן שהפריחה היתה בשיאה. אחרת זה היה יכול להיות מאוד מאכזב.

העובדה שמדובר בעונה מאוד עמוסה בתיירים גם מקשה על העניין כי זה מחייב להזמין מקומות לינה מראש ובעצם לסגור מסלול הרבה לפני שמגיעים. כך שאם חלים שינויים במועדי הפריחה הצפויים קשה יותר לשנות מסלול כדי להתאים את עצמנו לשינויים האלה. ובכל זאת יש כמה דברים שניתן לעשות כדי להגדיל את הסיכויים שלנו לראות ולחוות את פריחת הדובדבן. תמשיכו לקרוא כדי לראות מה הם 🙂  

איך ניגשים לתכנון טיול סאקורה?

  1.  לעקוב אחר תחזיות הפריחה: אתרים ואפליקציות יפניות כמו Japan Meteorological Corporation מספקים תחזיות מעודכנות החל מינואר. התחזיות הללו יתעדכנו ככל שמועד הפריחה יתקרב. זו האינדיקציה הראשונה שלכם לבחירת תאריכי הטיול. שימו לב שמזג אוויר קריר יכול לדחות את הפריחה, בעוד שימים חמימים יאיצו אותה. חשוב להתעדכן במזג האוויר קרוב למועד הטיול.
  2. תכננו תקופת טיול מספיק ארוכה:  ככל שהטיול שלכם יותר ארוך כך הסיכוי שלכם להצליח לתפוס את פריחת הדובדבן החמקמקה יהיה גבוה יותר. לנו היו כמעט חודשיים אז גם כשהפריחה בטוקיו התפספסה לנו בגלל גל קור בלתי צפוי, היה לנו מספיק זמן ומספיק יעדים אחרים כדי לתפוס את הפריחה בהם. להערכתי שבועיים זה המינימום אבל אם אפשרי, עדיף לפחות 3 שבועות ומעלה.
  3. הזמנת מקומות מראש: כאמור זו עונה מאוד פופולרית אז כדאי להזמין מקומות לינה מוקדם ככל האפשר. מרכזי הערים הגדולות (כמו טוקיו, קיוטו ואוסקה) וגם אזורים פופולריים אחרים (האקונה) נוטים להתמלא. זה נכון במיוחד להרכבים של יותר מזוג. אנחנו כמשפחה, אפילו שהזמנו מספר חודשים מראש, נתקלנו בפעמים שהיינו צריכים לשנות טיפה מסלול כי לא מצאנו לינה מתאימה להרכב שלנו. 

  4. לבנות מסלול חכם: כאמור הפריחה מגיעה במועדים שונים לאזורים שונים ביפן. בהתאם למועד בו אתם צפויים להגיע ליפן, תכננו מסלול שיתחשב בהתקדמות הסאקורה. אם אתם מתכננים להגיע מוקדם בעונה, כדאי להתחיל את הטיול בדרום יפן, שם הפריחה מתחילה קודם. לעומת זאת, למי שמגיע בתקופה מאוחרת יותר, מומלץ להתחיל בצפון או באזורים הגבוהים יותר שבהם הפריחה מתעכבת. אנחנו אמנם פספסנו את הפריחה בטוקיו בגלל שהיא התעכבה אבל בגלל שבנינו את המסלול לפי התקדמות הסאקורה, זכינו לתפוס אותה בהרבה אזורים אחרים – הירושימה, האלפים היפניים ועוד. אם היינו מגיעים ליפן מאוחר יותר, אולי היינו בוחרים להתחיל מהוקאידו למשל.
  5. מעקב בזמן אמת: יש אפליקציות שמעדכנות את מצב הפריחה בזמן אמת. יש גם קבוצות פייסבוק או ואצאפ שאנשים מעדכנים ממקומות בהם הם נמצאים וכך תוכלו לדעת בזמן אמת איפה יש פריחה ו/או ארועי פריחה שכדאי לכם להתכוונן אליהם. 

  6. תתגמשו איפה שאפשר: נכון שזו תקופה עמוסה ותכנון מראש הוא חיוני, אבל אם בזמן אמת אתם רואים שהמסלול שתכננתם לא תואם להתקדמות הפריחה מכל סיבה שהיא, תבדקו אם ומה ניתן לשנות. לפעמים שווה לשנות את תכנון הימים או אפילו להחליף מקומות לינה אם מצליחים, כדי כן להגיע למקומות בזמן שהפריחה בשיאה. זה מאתגר ויכול להיות שהמחירים יהיו יקרים יותר מאלה שהזמנתם מראש, אבל אם זה מה שיאפשר זאת, אז לפחות באזור אחד, שווה לעשות את השינוי הזה כדי לחוות את החוויה. 

  7. נסיעות הן גם אופציה: לא מצאתם מקומות לינה חלופיים? עדיין תוכלו לשקול נסיעות ליעדים בהם יש פריחה או ארועי פריחה. זה אולי פחות אידיאלי אבל לפעמים בטיולים שווה לעשות נסיעות ארוכות ומסלולים לא הגיוניים אם יש משהו שמאוד חשוב לנו לראות ולחוות. אנחנו היינו עם רכב ומצאנו שזה מאפשר לנו המון גמישות ואפשרות להוסיף או לשנות מסלולים. אבל ליפן יש גם תחבורה ציבורית נהדרת כך שגם עם רכבות תוכלו להגיע לאן שתרצו. שמעתם על ארוע האנאמי או מקום שיש בו כרגע פריחה מרהיבה? אפשר לשקול טיול יום לאזור. כך לא תצטרכו לשנות מקומות לינה ועדיין תוכלו להנות מהארוע הרצוי (המחיר במקרה כזה יהיה בנסיעה ארוכה אבל לפעמים זה שווה את זה).

Powered by GetYourGuide

מה זה אומר ארועי סאקורה?

את פריחת הדובדבן תוכלו כמובן לראות בכל מקום שבו יש עצי דובדבן פורחים. וזה אומר – כמעט בכל מקום. ואפשר להנות מהמראה המלבב סתם כך, מעצם היותכם מוקפים בעננים ורודים בכל מקום שאליו תגיעו. אבל כדי לחוות את כל המשמעות של ה"חג" הזה, כדאי לחפש גם את הארועים הייחודיים שקורים סביב זה.

ארועי האנאמי – ליפנים יש ממש מילה ייעודית המתארת ארוע של צפיה בפריחת הדובדבן. האנאמי (Hanami) הוא מונח יפני שמשמעותו המילולית היא "צפייה בפרחים".  אבל ההאנאמי אינו רק צפייה בפריחה, אלא אירוע חברתי-תרבותי שלם. במהלך ההאנאמי, אנשים יוצאים לפארקים וגנים, יושבים מתחת לעצים הפורחים ונהנים מהיופי הטבעי. זהו זמן למפגשים משפחתיים, חברותיים, ואפילו אירועים רשמיים. אנשים עורכים פיקניקים עם אוכל מסורתי כמו בנטו (מארזי אוכל יפני) ולעיתים קרובות גם סאקה (יין אורז).  למעשה בחלק מהפארקים ביפן פיקניקים או ישיבה על שמיכות מתחת לעצים מותרים רק בתקופת ההאנאמי. בימים רגילים יש הגבלות נוקשות בנוגע לישיבה באזורים מסוימים בפארקים, במיוחד מתחת לעצים ורק בתקופת ההאנאמי, משחררים את ההגבלות כדי לאפשר לקהל הרחב ליהנות מחוויית הצפייה והפיקניק המסורתיים תחת עצי הסאקורה הפורחים. גם אם לא תעשו פיקניק בעצמכם, זו חוויה תרבותית מעניינת לצאת לטייל בפארקים האלה ולראות את המקומיים עורכים פיקניקים וארועים חברתיים. 

ארועי יוזאקורה – מלבד ארועי ההאנאמי יש ארועי צפיה בפריחת הדובדבן בלילה כאשר הם מוארים בתאורה מיוחדת. גם לארוע הזה יש שם ספציפי ביפנית: יוזאקורה (Yozakura). המשמעות המילולית של המונח היא "פריחת דובדבן לילית" ("יוא" = לילה, "זאקורה" = דובדבן). ההבדל בין הארועים הוא גם בשעות (יום ולילה) וגם בשימוש בתאורה ליצירת אפקטים.  יוזאקורה מאפשרת ליהנות מהאסתטיקה של פריחת הדובדבן באופן ייחודי שאינו אפשרי באור יום. יצא לנו לחוות ארוע יוזאקורה בטירת מצומוטו באלפים היפניים. והחוויה באמת היתה שונה. התאורה המיוחדת הוסיפה מימד אחר לגמרי. העצים המוארים השתקפו בתעלה שהקיפה את הטירה, וגם הטירה עצמה יצרה השתקפויות מדהימות. וזה באמת הרגיש מאוד מיוחד ושונה. שימו לב שבעוד שהתאורה להיות פעילה בכל תקופת הפריחה, חלק מאירועי היוזאקורה הם מיוחדים ולא מתקיימים כל ערב אלא בתאריכים מסוימים בלבד, במיוחד אם יש פעילויות נוספות כמו הופעות מוזיקה, מופעי אור מיוחדים או דוכנים. אז מומלץ להתעדכן במלון שלכם, בלשכת תיירות מקומית או באינטרנט כדי לגלות אם ומתי מתקיימים ארועים כאלה. 

שייט סאקורה – שייט בעונת הסאקורה הוא פעילות שבה תיירים ומקומיים שטים בנהרות, תעלות או אגמים מוקפים בעצי דובדבן פורחים. זה מאפשר צפייה בפריחה מזווית שונה וגם מאפשר להתרחק מההצפיפות שיש על הקרקע כשמנסים להתקרב לצפות בעצים הפורחים. (לפעמים תגלו שיש ממש תור ארוך רק כדי להצטלם ליד העצים). לאורך נהרות ותעלות פעמים רבים יש שורות ארוכות של עצי דובדבן שהדרך הטובה ביותר לראותם מקרוב היא באמצעות סירה. בשילוב של הפריחה המשתקפת במים, השקט של הטבע והחוויה של השיט עצמו, זה הופך הכל לחוויה פסטורלית ובלתי נשכחת. בטוקיו תמצאו כמה אופציות לשיט כזה לאורך נהרות כמו נהר סומידה (Sumida River) ונהר מגורו (Meguro River). גם בקיוטו ובאזור קווגוצ'יקו תוכלו למצוא אפשרות כזו. 

צילומי סאקורה – במהלך תקופת פריחת הדובדבן, המון יפנים נוהגים לצאת עם בני משפחתם וחבריהם לסט צילומים על רקע העצים הפורחים. הם מתלבשים בבגדים יפניים מסורתיים או סתם בגדים חגיגיים במיוחד ויוצאים לעשות בוק. תוכלו לראות משפחות עם ילדים, זוגות וסתם קבוצות של חברים לבושים כמו לארוע רשמי ממש ועושים פוזות של דוגמנות על רקע עצים ורודים. ולא רק בני משפחה הולכים על שניים, גם חיות מחמד שזוכות ביפן למעמד של ילדים לכל דבר, זוכים לבוק חגיגי. ראינו לא מעט בעלי כלבים מסתובבים בעגלות עם כלבים לבושים בתלבושות חמודות ומצלמים אותם על הרקע הורדרד. לרב המראה החמוד גרר התגודדות של אנשים שנעמדו לראות את הכלבים בתלבושות שלהם בסשן צילומים. אז אם אתם יוצאים לפארקים תוכלו לבחור אם להסתפק בהתבוננות משועשעת בסשנים הרבים של צילומים שתראו סביבכם או שתוכלו לקחת חלק פעיל לשכור תלבושת מסורתית או סתם להתלבש בבגדים הכי חגיגיים שלכם ופשוט להצטרף לחגיגת הצילומים 🙂 

פסטיבלים וארועים שונים – בתקופת הסאקורה ישנם גם פסטיבלים, דוכנים, מופעי תאורה לעיתים. לעיתים כחלק מהחגיגות, אתרים מסויימים נפתחים בחינם לציבור הרחב. למשל אנחנו היינו בקאנאזאווה במועד של ארוע כזה שבו גני קנרוקואן היו פתוחים בחינם לכולם והיו דוכני אוכל וארוע האנאמי. המועד המדוייק של הארועים האלה נקבע בהתאם לפריחה כך שמומלץ מאוד בכל מקום שתהיו פשוט לשאול ולבדוק מה ואיזה ארועים מתקיימים בסמוך למועד שאתם שם. 

מקומות מומלצים לראות את פריחת הדובדבן

 יש ברחבי הרשת המון רשימות של המקומות הכי טובים לראות את פריחת הדובדבן. וכל המקומות המוזכרים בהן כנראה באמת מדהימים ביופיים. עם זאת חשוב לזכור שאת הרשימות האלה כולם קוראים מה שהופך את המקומות האלה גם למאוד מאוד עמוסים וצפופים. והעומס הזה לעיתים יכול לפגוע בהנאה שלכם. כשצריך לעמוד בתור כדי לצלם עצים, או ללכת בטורים צפופים על שבילים ומדרכות עמוסים בתיירים, זה קצת הורס את השלווה של להתענג מהיופי והשקט של הטבע. 
אז ההמלצה שלי היא להעדיף דווקא מקומות פחות פופולריים לחוות בהם את הסאקורה והארועים הנלווים לה. המקומות שאנחנו הכי נהנינו לחוות בהם את הסאקורה היו:
  • פארק וטירת הימג'י – כל הפארק שסמוך לטירה היה מלא בעצים פורחים והמוני יפנים שטיילנו בפארק, עשו פיקניקים וסטים של צילומים להם ולכלבים בתלבושות שלהם. וגם בתוך הטירה עצמה היו גנים פורחים יפיפיים. המקום לא הרגיש עמוס מדי. מרבית האנשים סביבנו היו מקומיים כך שהרגשנו שאנחנו ממש חווים חוויה מקומית ולא משהו שנועד לתיירים. 
  • עיירות שונות באלפים היפניים – כיוון שטיילנו ברכב יצא שלפעמים חלפנו דרך עיירה קטנה כלשהי ופשוט ראינו שורות של עצי דובדבן פורחים לצידיה של תעלה או נהר. ואז פשוט חנינו ויצאנו להסתובב. בדרך הזו יצא לנו לטייל במקומות שבהם היינו לגמרי לבד מוקפים בכל הורוד הזה סביבנו בלי להצטופף בכלל. תענוג.
  • רביעיית האביב – באזור האלפים היפניים. אחד המקומות הכי יפים שראינו ביפן. שילוב של צפיה בסאקורה יחד עם צפייה בשדות של פרחי צבעונים (טוליפים) וברקע הרי האלפים. כל הארוע הזה הרגיש מקומי לגמרי. לא נתקלנו כמעט באף זר. במקום היו גם דוכני אוכל ורכבים שעשו סיורים לאורך שדירות עצי הדובדבן. ונראה לי שזה אחד המקומות שצילמתי הכי הרבה. היה כל כך יפה שלא יכולתי להפסיק ללחוץ על "צלם". 
  • קאנאזאווה – הפריחה בגני קנרוקואן, בפארק המוביל אליהם ובכל מקום סביבם פשוט גרמו לי להרגיש שאני בעולם ורוד לגמרי. הוסיפה לזה העובדה שהיינו שם כשכבר החלה גם נשירה מהעצים אז חוץ מפריחה מרהיבה קיבלנו גם "גשם" של עלים ורודים שלגמרי הוסיף להרגשה שהגענו למקום קסום ולא אמיתי. בזמן שביקרנו שם הגנים היו פתוחים לכולם בחינם והתקיים בהם ארוע האנאמי. ביקרנו בגנים בשעות היום ונהנינו מהם ואז חזרנו שוב לארוע צפיה לילי שבו מלבד התאורה על העצים עצמם יכולנו לראות תצפית על העיר המוארת. וכמובן שראינו המוני מקומיים באים להנות מהארוע וגם משפע הדוכנים שהיו בפתח הגנים. היה מעט עמוס אבל עדיין ברמה סבירה.
  • טירת מצומוטו – הגנים שסביב הטירה היו בפריחה מלאה ובערב התקיים ארוע יוקאזורה שבו האירו את העצים והיו גם דוכנים והפנינג שלם. היה מיוחד וקסום מאוד. ולמרות שהיו לא מעט אנשים, העומס היה לגמרי סביר ולא מעיק.
  • הירושימה ומיאג'ימה – גם בהירושימה ראינו שדירות של עצי דובדבן לאורך הנהר. אבל מיאג'ימה היתה הדובדבן שבקצפת. האי כולו היה מלא בפריחה ורודה מקסימה שעטפה את כל המקומות והוסיפה לקסם הכללי של האי. 
התכנית המקורית שלנו היתה לראות את פריחת הדובדבן בטוקיו וקיוטו שאליהן הגענו ראשונות בתאריכים שבהם התחזיות הצביעו שתהיה שם פריחה. אלא שגל קור שינה את מועדי הפריחה וגרם לה להתעכב. ומאחר שלא יכולנו לשנות את הטיסה, הגענו לטוקיו כשהפריחה רק התחילה לבצבץ. אז ראינו מעט פריחה וכמובן את הפוטנציאל (רואים את עצי הדובדבן שטרם פרחו והדמיון משלים). גם בקיוטו ראינו פריחה אבל כזו שהיתה בחצי הדרך, עוד לא פריחה מלאה.  בדיעבד הדברים הסתדרו לטובה. כי במקום לראות את הפריחה בעומסים של הערים הגדולות והמאוד עמוסות האלה, זכינו להנות מהסאקורה במקומות פחות צפופים ועמוסים, לפעמים מקומות שכמעט ולא היו בהם תיירים אלא רק מקומיים כך שקיבלנו חוויה יותר אותנטית ושקטה. 
אבל אם אתם כן בטוקיו או קיוטו בתקופת הפריחה אז אלה המקומות שכנראה כדאי שתבדקו:
 
בטוקיו:
 
פארק יויוגי – אחד הפארקים הפופולריים ביותר בעיר. הפארק נצבע בוורוד מדי שנה, כשעצי הסאקורה פורחים. הוא מציע אווירה רגועה עם המון אנשים שמגיעים לפיקניק תחת העצים.


פארק שינג'וקו גיואן
– גן מסודר שמכיל מגוון עצי סאקורה ממינים שונים, מה שמאפשר לראות את הפריחה בתקופות שונות. מצוין אם רוצים חווית סאקורה מסודרת ואסתטית.

פארק אואנו בטוקיו הוא אחד מהאתרים הפופולריים ביותר לצפייה בפריחת הסאקורה בעונה הזאת, והוא מציע חוויית האנאמי (צפייה בפריחה) מסורתית במרכז העיר.

נהר סומידה – מסלול יפהפה לאורך הנהר שבו נמצאים הרבה עצי סאקורה, ובתקופת הפריחה ניתן לשוט בו או להסתובב ולראות את העצים המוארים בערב.

בקיוטו:

הגן המלכותי של קיומיזו-דרה – גן המשתרע סביב המקדש המפורסם קיומיזו-דרה. מעבר לתצפית מרהיבה לעיר תמצאו גם כאן עצי סאקורה ולעיתים גם ארועים חגיגיים לכבודה.  

פארק מרויאמה (Maruyama Park), אז מדובר באחד מהאתרים המפורסמים ביותר בקיוטו לצפייה בסאקורה. זהו פארק העירוני הגדול ביותר בעיר, במיוחד בחודשי האביב כשעצי הדובדבן פורחים. במהלך תקופת הסאקורה, הפארק מארח מאות תיירים ויפנים המגיעים לבצע "האנאמי"

נארה (Nara) – אומנם נארה נחשבת לעיר נפרדת, אך היא נמצאת במרחק נסיעה קצר מקיוטו ומציעה את אחד המקומות היפים ביותר לצפייה בסאקורה, במיוחד בפארק נארה וסביבות המקדשים (ועל הדרך תפגשו גם את האיילים המפורסמים של המקום שמסתובבים בפארק בחופשיות).

Powered by GetYourGuide

סיכום ותובנות

להיות ביפן בתקופת פריחת הדובדבן זו חוויה יוצאת דופן. הסאקורה היא יותר מסתם פריחה אביבית עבור היפנים. מדובר במשהו שהוא סוג של חג ממש שמלווה בארועים וחגיגות מסוגים שונים ובהמוני אנשים שיוצאים להתפעל, לצלם ולחגוג את היופי של הטבע. וזה מדבק. אי אפשר להישאר אדיש לזה.  

כדי להגדיל את הסיכוי שלכם לחוות את הפריחה במלוא הדרה, כדאי לתכנן היטב את הטיול שלכם. להיעזר בתחזיות, לבוא למספיק זמן, לבחור אזורי טיול בהתאם להתקדמות הפריחה וגם להשאיר מקום לגמישות ושינויים. חשוב לזכור כמובן שיש ליפן עוד הרבה מה להציע מלבד הסאקורה כך שאין צורך לבלות את כל הטיול במרדף אחריה. 
 

כמה תובנות והמלצות:

  •  אם יש לכם אפשרות, העדיפו לחוות את הסאקורה והארועים סביבה, מחוץ לערים הגדולות הפופולריות (טוקיו, קיוטו). למרות שיש בהן שפע ארועים ושפע לוקיישנים מרהיבים לראות בהם פריחת דובדבן, הן גם נוטות להיות מאוד מאוד עמוסות וצפופות בתקופה הזו וזה עשוי לפגוע בהנאה שלכם. במקומות קצת מחוץ למסלול התיירים תוכלו לקבל חוויה יותר אותנטית ויותר נעימה.
  • האם מתישהו נמאס לראות פריחה ורודה? תלוי באנשים. לי אישית לא נמאס לא משנה כמה ראינו. הילדים באיזשהו שלב גלגלו עיניים כשעצרתי לצלם עוד ועוד עצים פורחים. אז בכל מקרה כדאי לאזן בין הרצון לחוות את הדבר המיוחד הזה לבין עוד דברים שיש ליפן להציע. אל תתכננו את כל הטיול רק סביב מרדף אחרי הפריחה. 
  • לפריחה יש שלושה שלבים – כשהיא רק מתחילה, כשהיא בשיאה, וכשהיא לקראת סיום ומתחילה נשירה. השתדלו להגיע לפחות למקום אחד כשהפריחה בשיאה. כמו שאמרתי, העניין הוא לא בלראות עץ פורח פה ושם, החוויה האמיתית היא כשאתה מוקף ורוד מכל עבר וכשיש ארועים שחוגגים את הפריחה הזו. 

מוזמנים לשתף את הפוסט: 

Powered by GetYourGuide

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו

קבלו עדכונים על פוסטים חדשים שמתפרסמים, כדי שלא תפספסו 

כתיבת תגובה

אהבתם? מוזמנים לשתף:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

טיולים נוספים שאולי יעניינו אותך:

יפן

חודשיים ביפן עם ילדים – המסלול המלא למטייל העצמאי

לתכנן טיול ביפן עם ילדים או בלי, היא משימה מאתגרת. יפן היא עולם קצת שונה ממקומות אחרים בעולם ונדרשת הרבה למידה וחקירה כדי לתכנן בה טיול עצמאי. טיילנו בה קרוב לחודשיים ובכתבה הבאה תמצאו את המסלול המלא שבנינו עם הסברים המלצות וטיפים איך לבנות את הטיול שלכם. מוזמנים לקרוא וגם לשתף עם אחרים 🙂

קאנאזאווה יפן

קאנאזאווה פנינה נסתרת לחובבי יפן המסורתית

קאנאזאווה נקראת לעיתים גם "קיוטו הקטנה" וזה לא במקרה. כמו קיוטו גם קאנאזאווה מציעה חוויות אותנטיות כמו סיורים ברובעים עתיקים של גיישות וסמוראים. ובמקביל היא מצליחה להיות גם עיר מודרנית שמציעה בין היתר ביקור במוזיאון מרשים לאמנות מודרנית עכשווית. קאנאזאווה מצליחה לשמור על אווירה קסומה של יפן הישנה, יחד עם נגיעות מודרניות וזה סוד הקסם שלה.

גני קנרוקואן, קאנאזאווה יפן

פריחת הדובדבן ביפן: המדריך האולטימטיבי לתכנון טיול סאקורה מושלם

פריחת הדובדבן ביפן לא דומה לשום דבר אחר שאתם מכירים. זו חוויה תרבותית רב חושית. זה להיות מוקפים בעולם ורוד מכל הכיוונים ושפע ארועים שפשוט חוגגים את הטבע והיופי הזה בצורה שקשה מאוד לא להיסחף אחריה. אבל כדי להצליח לחוות את זה נדרש תכנון מדוייק כי הפריחה מאוד קצרה וחולפת. אז איך לתכנן טיול סאקורה מוצלח? מוזמנים לקרוא

טיול ברכב ביפן

לגלות את יפן ברכב: רואד טריפ קסום בארץ השמש העולה

יפן ידועה ברכבות המדהימות שלה ולא פלא שרבים בוחרים לטייל באמצעותן. אבל יש דרך אחרת לחוות את המדינה – רואד טריפ ברכב. עם כבישים שמתפתלים בין נופים עוצרי נשימה, עיירות קטנות שמספרות סיפור אחר של יפן, ותחנות דרכים שהן חוויה בפני עצמן, נסיעה ברכב פותחת דלת לעולם נסתר ומרתק. איך זה עובד? מה צריך לדעת? ולמה זו יכולה להיות הבחירה הטובה ביותר לטיול הבא שלכם? מוזמנים לקרוא