חופשה בחו"ל תחת מגבלות הקורונה
לפני כשנה, כתבתי פה מאמר עם תחזיות לאיך ייראה עולם התיירות ביום שאחרי הקורונה, איזה שינויים יחולו בצורה שבה אנחנו מטיילים. אז הקורונה עדיין כאן איתנו ובינתיים היום שאחרי לא נראה באופק ויש רבים שעדיין מעדיפים להימנע מטיסות וחופשה בחו"ל. ויש מי שכמונו, יצאו בכל זאת לטייל ולראות איך נראה ומרגיש טיול בזמן קורונה. אז אחרי שטיילנו באוגוסט וספטמבר ב-3 מדינות שונות ניסינו לסכם את ההבדלים שהרגשנו לעומת טיולים בעבר.
תכנון מוקדם – OUT, ספונטניות – IN
בעבר היינו מזמינים טיסות הרבה מאוד זמן מראש. אפילו שנה קדימה. כך הבטחנו לעצמנו מחירים טובים וגם היה לנו תמיד תכנון לטיולים עתידיים שנתן משהו לצפות לו. היום אנחנו במצב של אי ודאות תמידי. מדינות נהיות אדומות או אפילו שחורות, טיסות מתבטלות, יש סיכון שניחשף למאומת ונידרש לבידוד שיבטל לנו את הטיול. לכן להזמין הרבה זמן מראש הפך להימור.
את הטיסה לקרקוב הזמנו כמה ימים לפני שטסנו. לאיסלנד הזמנו בערך חודשיים מראש ואפילו זה הרגיש קצת כמו הימור והיינו בחשש לביטולים. נכון לכרגע אנחנו עושים תכניות אבל לא מבצעים הזמנות בפועל אלא רק כשמתקרבים למועד.
גמישות היא שם המשחק
דרך נוספת להתמודד עם אי הודאות היא גמישות. הזמנת טיסות או מלונות עם אפשרות ביטול. עולה קצת יותר אבל נותן שקט וביטוח שלא נפסיד את הכסף במקרה של ביטולים. (כמובן שזה תלוי מחיר, לא נשלם כפול על טיסה גמישה, במקרה כזה ניקח את הסיכון). אבל למשל הזמנו רק את הטיסות. עם הזמנת מזוודות או הושבה, המתנו עד לרגע האחרון כך שאם נבטל, נפסיד רק את עלות הטיסה ולא יותר.
עלויות חדשות שלא היו בעבר
לטיול בזמן קורונה התווספו שני סעיפים שמייקרים אותו משמעותית לעומת טיול בעבר:
- ביטוחים – הוספת ביטוח קורונה הוא כמובן חיוני כרגע ובשום אופן אסור לוותר עליו. הוא גם מייקר את ביטוח הנסיעות באופן משמעותי. זה חלק מהמחיר של טיולים בתקופה הזו.
- בדיקות – בדיקות PCR יכולות להוסיף סכום לא מבוטל בכלל לעלות הטיול. בדיקת PCR ליציאה מהארץ עולה לפחות 100 ₪ לאדם. בדיקות PCR בחו"ל עולות לא מעט גם הן. בפולין שילמנו כ-400 ₪ לאדם. בוינה בדיקות PCR בגרגור ניתנות בחינם. אם תרצו בדיקת מטוש תשלמו 70-90 יורו לאדם. בסה"כ למשפחה זה יכול להגיע לסכום נכבד.
יותר טבע וטיולי חוץ
אחת הסיבות שבחרנו לטוס לאיסלנד מעבר להיותה יעד חלומי ומדהים, היא שמדובר בטיול שרובו ככולו בטבע. מינימום מקומות סגורים, מינימום מקומות צפופים ומלאים באנשים. בכל משך השהות שלנו שם בקושי נתקלנו באנשים. גם העובדה שנסענו מחוץ לעונה, תרמה לזה.
גם בטיולים העירוניים שעשינו, העדפנו לטייל יותר ברחובות ובאטרקציות פתוחות.
.
מסיכות
מקבלות סעיף נפרד כי הן מייצרות רמה גבוהה של אי נוחות שחייבים לקחת בחישוב בתכנון הטיול.
איפה ואיך זה משפיע?
בשדה התעופה ובטיסה – חייבים להיות עם מסיכות כל הזמן (מלבד בזמן אוכל ושתיה). זה מחניק ולא נעים, במיוחד עם ילדים. ההשפעה על התכנון – אי הנוחות הזו הופכת את משך הטיסה לקריטריון מהותי בבחירת יעד לטיול. יעדים רחוקים עם טיסות ארוכות הופכים להיות קשים יותר מבעבר.
לאיסלנד למשל אין טיסות ישירות. כשבחנו טיסות עם עצירת ביניים, המחשבה על 4 שעות טיסה + המתנה של כמה שעות בשדה + עוד 4 שעות טיסה והכל עם מסיכות – נשמע לנו קצת סיוט. אז בחרנו לפצל. טסנו לוינה, נשארנו לטייל בה ורק אז המשכנו לטיסה הבאה. עשינו אותו דבר בחזור. השבירה הזו לשתי טיסות נפרדות וקצרות, הקלה עלינו מאוד.
ביקור במקומות סגורים – מסיכות הופכות ביקורים במוזיאונים, ארמונות ושאר אטרקציות במקומות סגורים – לקשה יותר. היינו במוזיאון האשליות בוינה וגם במוזיאון הטבע, שניהם היו מקסימים ומהנים ביותר אבל המסיכות חונקות לאורך זמן ופוגמות בהנאה. תכננו עוד מוזיאונים וארמונות אבל בסוף העדפנו לוותר ולבלות יותר בחוץ. למרבה המזל יש מספיק דברים יפים לראות ולעשות גם בחוץ, כמו פארק השעשועים פארטר בוינה למשל.
התניידות – המסיכות גורמות העדפה ברורה לנסיעות ברכב פרטי על פני תחבורה ציבורית. במיוחד בנסיעות ארוכות
בדיקות, אישורים, ניירת ובירוקרטיה
טיסה לחו"ל הפכה להיות עניין מסובך בעידן הקורונה. אם פעם היה מספיק למצוא טיסה זולה ולקפוץ לאן שרוצים, עכשיו זה ממש לא המצב. צריך לבדוק מה דרישות היציאה מהארץ, מה דרישות הכניסה לארץ היעד ולוודא כל הזמן שאין שינויים ולא מתווספים דברים.
מה מבקשים?
ביציאה מהארץ:
- צריך למלא הצהרת יציאה מהארץ עם התחייבות לא לבקר במדינות אסורות
- צריך תעודת קורונה (מתחסן או מחלים) או לחילופין בדיקת PCR
בכניסה למדינת היעד – משתנה ממקום למקום וחשוב לבדוק ספציפית. בין היתר נתקלנו ב:
- הצהרת כניסה למדינה עם פירוט איפה שוהים ומתי עוזבים
- בדיקת PCR
במדינת היעד עצמה:
- תעודת מתחסן / מחלים או בדיקה בתוקף כדי להיכנס למלונות, מסעדות או אטרקציות
- רישום פרטים במסעדות
בטיסה חזרה לארץ:
- טופס הצהרת נוסע חוזר – פירוט של המדינות בהן ביקרת
- בדיקת PCR במדינת היעד, עד 72 שעות לפני החזרה (לא מעלים לטיסה בלי זה)
- בדיקת PCR נוספת בכניסה לישראל בנתב"ג. מומלץ להזמין תור מראש, זה עולה פחות.
- בידוד, תלוי במדינה בה שהית ובאם ומתי חוסנת
זה מה שנתקלנו במדינות שטסנו אליהן, ייתכן שיש עוד דרישות במקומות אחרים.
אם בעבר היינו אולי מנצלים ביקור באוסטריה או פולין כדי לקפוץ למדינה שכנה, היום עם הצורך לבדוק דרישות והשלכות של כל מדינה ומדינה באופן פרטני, העדפנו לא להסתבך יותר מדי ונשארנו במדינה אליה טסנו.
שורה תחתונה – שווה לטוס בזמן קורונה?
לנו היה מדהים לחזור לטייל אחרי כל כך הרבה זמן בלי זה. הרגיש כמו אויר לנשימה. הקורונה כאן וכרגע לא נראה שהיא תיעלם בעתיד הקרוב ולא רצינו לשים את החיים על הולד בינתיים. אז עשינו התאמות ואין ספק שזה יותר מאתגר ומסובך מבעבר, אבל עדיין – היו לנו טיולים מדהימים ומלאי חוויות שנזכור לכל החיים. אז מבחינתי התשובה היא – לגמרי שווה. וברור שאני כבר מתכננת את הטיול הבא J
לפוסט הזה יש 2 תגובות
יופי של סיכום לגבי המצב . בהחלט מידע מועיל!
תודה. שמחה שאהבת 🙂